header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


Persbericht

Den Haag - Rijswijk, 29 april 2009

Herdenkingsconcerten Nieuw Eykenduynen en Eikelenburg
rozenceremonie met muziek op moederdag

Op Moederdag zondag 10 mei houden Crematoria Nieuw Eykenduynen in Den Haag en Eikelenburg in Rijswijk beide een herdenkingsconcert met rozenceremonie op hun locatie. Tijdens deze ceremonie wordt een woord van troost gesproken, namen van overledenen worden afgelezen en kunnen nabestaanden naar voren komen om een roos neer te leggen voor hun dierbare. Opgave voor deelname kan tot en met donderdag 7 mei.

Nieuw Eykenduynen
Het ontvangst in Crematorium Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2a, Den Haag is vanaf 10.30 uur en het concert is van 11.00 tot 12.30 uur. De muziek wordt verzorgd door het strijkkwartet van Anahi Oraison. Gedurende het concert wordt een high tea geserveerd en is het Grand café, zoals elke zondag, geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, maar reserveren is gewenst op 088 927 2300 of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hier kunnen nabestaanden ook terecht om namen van overledenen door te geven voor de herdenking.

Eikelenburg
Crematorium Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk ontvangt om 14.00 uur en het concert is van 14.30 tot 16.00 uur. Zangeres Sarah Elias en pianist Nico Donkervoort verzorgen de muzikale omlijsting. Ook kunnen nabestaanden ballonnen oplaten met een persoonlijke boodschap. Gedurende de dag is het Grand café geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, maar reserveren is gewenst op 070 396 1967 of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hier kunnen nabestaanden ook terecht om namen van overledenen door te geven voor de herdenking.

www.yarden.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief