header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Phoenix urnen het beschilderen van een urn Phoenix Urnen 35 cm vaasurn Poes


"Phoenix Urnen ®" handbeschilderde sierurnen op Uitvaartbeurs Alkmaar

Op zaterdag 23 mei zal Michaël van de Sande, plateelschilder en eigenaar van het atelier van "Phoenix Urnen", op de Uitvaartbeurs te Alkmaar in de Grote of St. Laurenskerk een demonstratie geven van het met de hand beschilderen van zijn bijzondere sierurnen.
Hij heeft zijn vakopleiding genoten bij de wereldberoemde Koninklijke Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653" in Delft, en heeft daar vele jaren het vak van plateelschilder uitgeoefend. Daarnaast heeft hij ook de opleiding "Grafisch en Typografisch Ontwerpen" gevolgd op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag.
De naam Phoenix Urnen ® / Phoenix Urns ® is inmiddels een officiële internationaal geregistreerde merknaam en een begrip binnen de uitvaartwereld. De bijzondere urnen vinden inmiddels hun weg over de hele wereld.
Door de heel verfijnde decoraties en de vorm zijn "Phoenix Urnen ®" zeer fraaie siervazen en nauwelijks herkenbaar als urnen voor asbewaring. Dit maakt ze dus ook zeer geschikt als sierurn in huis. Maar ook als buitenurn voor plaatsing in een columbarium, urnentuin of zelfs in een urnengraf is het een mooie en waardige keuze.
Naast een serie vaste decoraties biedt het atelier ook de mogelijkheid om een decoratie naar eigen idee te laten uitvoeren, bijvoorbeeld afgestemd op de hobby of het beroep van de overledene.

Bij ieder product wordt een "Certificaat van Echtheid" meegeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michaël van de Sande:
Phoenix Urnen
t.a.v. Michaël van de Sande
Oranjekanaal noordzijde 22
9415 TP Hijken
tel. (0031)- 0593 567 209

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief