Persbericht

Weverslo presenteert een speciale zomerwandeling waarmee we mensen de mogelijkheid bieden om dichtbij huis te genieten van natuur, kunst en cultuur. Op een bij de huidige omstandigheden passende manier.
De cultuuractiviteiten en groepsrondleidingen die gepland stonden om het tweede lustrum van landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo te vieren dit jaar, zijn vervangen door een speciale zomerwandeling. Het is een alternatieve lustrumviering in de vorm van een wandeling met als thema: Onderga de natuur en cultuur van Weverslo. Iedereen kan deze wandeling - In de zomermaanden tot en met augustus - dagelijks individueel maken tussen 10.00 -17.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid zijn delen van het landgoed, die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, opgenomen in de route van ca 1,5 km. Bij het informatiecentrum Het Boshuis ligt een gidsje klaar met een beschrijving van alle bijzondere plekken, sculpturen en panelen die te bezichtigen zijn. De route is met pijlen gemarkeerd zodat bezoekers allemaal in dezelfde richting lopen. Op deze manier kan iedereen op eenvoudig manier voldoende afstand houden.

De lustrumwandeling is opgesplitst in drie delen met ieder een eigen karakter en thema. Het eerste deel voert door het verhalenbos. daar wordt op panelen het verhaal van Weverslo verteld en getoond. Het tweede deel voert door het sculpturenbos. Daar staan zeventien monumentale houtsculpturen van Piet Siebers, Roel van Wijlick, Will Schropp en Johanna Nijlunsing. Allen houtkunstenaars die ook al tien jaar met Weverslo zijn verbonden. Het derde deel is het Muzenbos, waar ook de natuurbegraafplaats toebehoort. Daar is de bestaande Muzenwandeling voorzien van panelen met nieuwe gedichten die geïnspireerd zijn op het thema; Onderga de natuur van Weverslo.
Langs de route staan bankjes zodat een korte rustpauze onderweg mogelijk is. Zo bieden we op een bij ons passende manier een unieke gelegenheid tot een wandeling in mooie en rustgevende natuur. Ons motto: wij verbinden van de mens met natuur en cultuur, krijgt zo een nieuwe en verrassende invulling.
Via onze website www.weverslo.nl en facebook https://www.facebook.com/Natuurbegraafplaats/ melden we nieuwe ontwikkelingen onmiddellijk. Zo kan iedereen actueel geïnformeerd blijven.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief