header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

 
Leidschendam
17 maart 2009

 

alle_sterren_van_de_hemel
All The Stars Above schijnt op Amerika
Succesvol Nederlands therapeutisch spel nu ook Engelstalig

All The Stars Above is de Engelstalige editie van het Nederlandse therapeutisch bordspel Alle Sterren Van De Hemel. Het bordspel, dat op spelende wijs hulp biedt bij rouwverwerking, is nu ook beschikbaar op de Amerikaanse markt. Nabestaanden (van 6 tot 100 jaar) komen op een gemakkelijke en vriendelijke manier bij de kern van hun emoties. Met deze kracht opent het de communicatielijnen binnen een gezin of familie. Het spel wordt onder deskundige begeleiding gespeeld.

All The Stars Above is vanaf 2009 verkrijgbaar. Voor de promotie van de Engelstalige editie is Daisy Luiten, de ontwikkelaarster van het spel, eind 2008 naar Amerika afgereisd. Zij bezocht hier een groot Amerikaans congres voor Hospice organisaties bij stervensbegeleiding. Met veel lof is het spel ontvangen nadat het aan diverse Amerikaanse therapeuten en hulpverleners was gedemonstreerd. De eerste exemplaren van All The Stars Above zijn inmiddels in gebruik genomen.

Korte film
Over de bijzondere uitwerking van het spelen van All The Stars Above is een korte film gemaakt. Tijdens Daisy's verblijf in Amerika is een sessie met een Amerikaans gezin gefilmd. Het overlijden van opa, die bij hen heeft ingewoond, had veel impact op het gezin. Na afloop van de sessie was het gezin dankbaar en geëmotioneerd over het inzicht in hun eigen gevoelens en in die van de andere gezinsleden. Een korte versie van de film is te zien op www.allthestarsabove.com. De andere, uitgebreide film wordt getoond tijdens presentaties en workshops die Daisy geeft over het spel.

Vernieuwde Nederlandse editie met actuele onderwerpen
Samen met de lancering van de Engelstalige editie van het spel is de Nederlandse editie Alle Sterren Van De Hemel ook vernieuwd. In de nieuwe druk zijn extra vragen toegevoegd, die gericht zijn op recente maatschappelijke thema's, zoals vragen over overlijden na een natuurramp, door terrorisme, in een oorlogssituatie of tijdens militaire dienst. Deze situaties hebben vaak een ander verloop rond het overlijden en de uitvaart (als die er is) dan wanneer iemand overlijdt door bijvoorbeeld een hartstilstand. De extra vragen nodigen uit daarover te vertellen.

Levenswerk
Alle Sterren Van De Hemel en All The Stars Above zijn het levenswerk van creatief therapeute Daisy Luiten. Het spel biedt een opening om over verlies te praten. Gevoelens, herinneringen, de begrafenis en de plek die de overledene nu heeft worden nog eens doorbesproken. Gestuurd door vragen en creatieve opdrachten.
Met een jarenlange toewijding en geloof in haar spel heeft Daisy in 2003 het spel uitgebracht op de Nederlandse markt. Inmiddels werken al zo een 1.000 therapeuten binnen Nederland en België met het spel. In 2004 ontving Daisy in België de International Funeral Award voor het meest vindingrijke en vernieuwende product voor de uitvaartsector (nazorg) in de Benelux én de Beste Internationale prijs voor het product met de meeste slagingskansen internationaal. Daisy's doel is om haar spel wereldwijd uit te brengen en zoveel mogelijk mensen te helpen met de verwerking van het verlies van hun dierbare.

Internet:
www.allesterrenvandehemel.nl
www.allthestarsabove.com

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief