graftrommel

Vormgeving van gedenktekens

De laatste jaren is er steeds meer mogelijk op het gebied van vormgeving.  Van standaard grafmonumenten tot door beeldhouwer/kunstenaar ontworpen gedenktekens, de keuze is groot. Ook wordt de opdrachtgever(s) steeds vaker betrokken in het ontwerp en bij de uitvoering daarvan.
Het zelf meedenken en meewerken aan een gedenkteken voor een dierbare overledene kan een positieve bijdrage leveren aan het afscheid en het omgaan met verlies van een dierbare.

Hoe je tot een keuze uit de vele mogelijkheden komt is soms behoorlijk lastig. Niet altijd weet je precies wat je wilt, heb je een beeld van de manier waarop je gevoelens wilt verbeelden. Om een idee te krijgen kun je eens kijken in de betreffende rubrieken van de Uitvaartzorgwijzer.nl.

Steenhouwerijen en begraafplaatsen

Naast een kijkje op de verschillende websites is een bezoek aan de aanbieders van gedenktekens, zoals ateliers en steenhouwerijen een optie. Dat kan op afspraak en op open dagen die georganiseerd worden. Een andere mogelijkheid om inspiratie op te doen is een bezoek aan de nabij gelegen begraafplaats.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl