Wetenschap of orgaandonatie

Wie na zijn dood orgaandonor wil zijn, kan zijn lichaam meestal niet ook ter beschikking stellen van de wetenschap. Overledenen op wie sectie is gepleegd of een operatieve ingreep is gedaan om de oorzaak van het overlijden vast te stellen, zijn evenmin geschikt voor ontleding.

Hersenen

Naast het ter beschikking stellen aan de wetenschap en orgaan- en weefseldonatie is het ook mogelijk om na overlijden de hersenen voor wetenschappelijk onderzoek ter beschikking te stellen aan de Nederlandse Hersenbank. Hersenmateriaal is nodig om onderzoek te doen naar de oorzaak van neurologische en psychiatrische ziekten als Alzheimer, Parkinson, Creutzfeldt-Jakob, MS, ALS en ME. Daarvoor is zowel hersenweefsel nodig van donoren mèt als zonder deze ziekten.

Wie zijn lichaam na overlijden ter beschikking aan de wetenschap wil stellen, kan zich aanmelden bij een anatomisch instituut van de medische faculteit van een universiteit. Hou er rekening mee dat er bij meerdere anatomische instituten een stop is ingesteld. 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief