Persbericht

monuta dementievriendelijkRoos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg bij Monuta, gaf samen met twintig collega’s het startsein voor een dementievriendelijke organisatie. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn kregen zij de Monuta dementievriendelijk training.
“Dementie treft één op de vijf mensen, bij vrouwen zelfs één op de drie. De ziekte heeft niet alleen een enorme impact op het leven van degene die de diagnose krijgt, maar raakt iedereen om die persoon heen. Als uitvaartorganisatie komen wij vaak in contact met mensen met dementie. Niet alleen een overledene ook nabestaanden, gasten bij een uitvaart of onze verzekeringsklanten. We vinden het daarom niet meer dan logisch dat we onze medewerkers trainen om met mensen die dementie hebben om te gaan. Als directie en management omarmen we de training, daarom doen we hier graag aan mee,” zegt Roos Zwetsloot.

Het trainingsprogramma voor Monuta bestaat uit twee delen. Allereerst doen de deelnemers een online training om de kennis over dementie te vergroten. Als deze is voltooid, oefenen de medewerkers in een trainingsdag met op gemaakte praktijksituaties onder begeleiding van een tweetal speciaal opgeleide trainers. Indien zij de training hebben voltooid, ontvangen zij een certificaat van Samen dementievriendelijk.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl