Persbericht


Cursisten hebben na afloop van de opleiding voldoende bagage om zelfstandig nabestaandenzorg aan te bieden en desgewenst hun eigen bedrijf te starten. De interactieve opleiding bestaat uit acht lesdagen die, verdeeld over drie maanden, in ’s-Hertogenbosch, wordt gegeven.
Nabestaanden hebben na een overlijden en uitvaart vaak een moeilijke periode. Ze rouwen, maar moeten eerst veel zakelijke rompslomp afhandelen. Pas als de zakelijke kant van een overlijden goed geregeld is, krijgen nabestaanden ruimte om te rouwen.
Maar ook vóór een overlijden, op ‘sleutelmomenten’ in het leven, zoals samenwonen, echtscheiding en ziekte is het goed om stil te staan wat een nieuwe situatie voor consequenties heeft na een overlijden.

Zakelijke en emotionele steun
De zakelijke èn de emotionele ondersteuning komen beide ruim aan de orde in de opleiding Nabestaandenzorg. Deze heeft een interactief karakter: de cursisten worden uitgenodigd na te gaan hoe zij zelf in het leven staan. Er is ruimte voor eigen verlieservaringen en de invloed daarvan op zichzelf als mens. Verder wordt er aandacht besteed aan de verschillende aspecten van een rouwproces, aan specifieke verliessituaties en aan gesprekstechnieken. Daarnaast wordt de cursist voorbereid om mensen op een gedegen manier te ondersteunen bij de zakelijke afwikkeling na een overlijden. De opleiding biedt voldoende basis om aansluitend een eigen bedrijf te starten.

Acht donderdagen in ‘s-Hertogenbosch
De opleiding Nabestaandenzorg bestaat uit 8 dagdelen, verdeeld over 3 maanden, en wordt gegeven in ’s-Hertogenbosch. Elke lesdag vindt plaats op donderdag van 10.00 – 16.00 uur. Om cursisten zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven, is ervoor gekozen met groepen van 6 tot 10 personen te werken. Dat garandeert volop persoonlijke aandacht en interactie. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat.


Meer informatie
Op www.terrazorginrouw.nl is alle informatie over de opleiding Nabestaandenzorg te vinden. Aanvragen van het inschrijfformulier of stellen van vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 073-644 70 72.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl