header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

  

Eindhoven, 24 februari 2009 – Met ingang van 2 maart verlaagt DELA de premie van de DELA Uitvaartverzekering met gemiddeld 15%. Zo is voor nóg meer mensen een uitvaartverzekering betaalbaar. DELA vindt namelijk vanuit haar oorsprong dat iedereen recht heeft op een waardig afscheid.

 

Kostenbesparing

DELA biedt naast een naturaverzekering ook een kapitaalverzekering die via assurantietussenpersonen kan worden afgesloten. De verlaging heeft betrekking op de kapitaalverzekering en is mogelijk dankzij een verlaging van de kosten. DELA Intermediair, een relatief nieuw verkoopkanaal van DELA, heeft haar efficiency weten te vergroten. Bovendien houden de nieuwste sterftetafels er rekening mee dat mensen steeds ouder worden en dus langer premie betalen. Martin de Jong, directeur DELA Intermediair: ‘De kostenbesparing die we hebben gerealiseerd, deelt DELA graag met haar klanten en tussenpersonen.’ De verlaagde premie geldt voor nieuwe polissen, verhogingen en bijschrijvingen op de DELA Uitvaartverzekering.

 

Aangepaste voorwaarden

Naast de verlaging van de premie heeft DELA de voorwaarden van de DELA Uitvaartverzekering aangepast:

  • De DELA Uitvaartverzekering kent nu ook een voorzorgregeling. Hierdoor kunnen terminale patiënten het verzekerde bedrag al vóór het overlijden laten uitkeren. Zo kan de verzekerde dit bedrag zelf besteden naar zijn of haar eigen wensen.
  • Ook is een nazorgregeling toegevoegd. Nabestaanden zijn verzekerd van hulp van de DELA nazorgconsulent als DELA de uitvaart regelt en verzorgt. Deze consulent neemt nabestaanden vele zorgen uit handen en staat hen met raad en daad terzijde.
  • Ten slotte kunnen verzekerden voortaan profiteren van 10% korting op de uitvaartnota als zij de uitvaart door DELA laten regelen en verzorgen. Dit geldt voor het totale gedeelte van de uitvaart dat wordt bekostigd met de DELA Uitvaartverzekering.

 

Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken coöperatie (zonder winstoogmerk) Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief