Persbericht

keurmerk stichting uitvaartDe nieuwe en relatief jonge (39) voorman van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg is eigenaar van een uitvaartonderneming en komt direct uit de praktijk. In het eeuwenoude familiebedrijf draait hij inmiddels zo’n 20 jaar mee. Toch zal het volgens de kersverse SKU-voorzitter niet meevallen om zijn voorganger Matthijs De Gee te vervangen. “Matthijs heeft de rol uitstekend vervuld. Hij handelt bedachtzaam, rekening houdend met verschillende belangen. Mijn stijl is directer, wat meer recht voor de raap,” aldus Mijndert. Mathijs de Gee was voorzitter van SKU sinds 1 juni 2011.

De nieuwe voorzitter van het SKU-bestuur heeft een duidelijke missie. “Ik vind het belangrijk om met het Keurmerk Uitvaartzorg de belangen van de consument te beschermen en de hoge kwaliteit van de dienstverlening te blijven waarborgen. Consumenten waarderen onze keurmerkhouders nu gemiddeld met het rapportcijfer 9,1. Dát wil ik zo houden en waar mogelijk zelfs verbeteren,” licht Mijndert toe.

Het Permanent Educatie-systeem dat in 2019 start, borgt volgens Mijndert de kwaliteit verder. “Permanente Educatie wordt een verplicht onderdeel voor keurmerkhouders. Hierdoor kun je er als consument op vertrouwen dat jouw uitvaartondernemer met het Keurmerk Uitvaartzorg up-to-date is en op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de sector.”

bestuur keurmerk uitvaartzorgHet bestuur van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, met zowel de aftredend voorzitter als zijn opvolger. De bestuurssamenstelling is als volgt (van links naar rechts): Matthijs de Gee, Trudus van der Plaat, Esther van Millingen, Peter van der Hoop en Mijndert Rebel.