header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


de_Facultatieve_Groep


Den Haag, 19 februari 2009

 

‘Raffault' onderdeel van 'de Facultatieve Groep'

 

De firma ‘Raffault S.H.F. SARL" (Parijs, Frankrijk) wordt met ingang van 15 maart onderdeel van 'de Facultatieve Groep'. ‘Raffault' is een van de meest toonaangevende dienstverleners op het gebied van het vervoer en de verzorging van overledenen.

 

‘Raffault' werd in 1973 opgericht door de heer Christian Raffault en is sindsdien uitgegroeid tot een onderneming die bekend staat om haar hoge kwaliteit van dienstverlening. Met de speciaal opgeleide medewerkers en aangepaste voertuigen voert het bedrijf per jaar ruim 4.000 vervoeren uit en worden meer dan 2.000 overledenen piëteitsvol verzorgd. ‘Raffault' staat 24 uur per dag en 7 dagen per week volledig ter beschikking van de uitgebreide klantenkring in Parijs en omgeving.

 

Synergie en hoge kwaliteit

"We zijn bijzonder verheugd dat we met de heer Raffault overeenstemming hebben kunnen bereiken," zegt Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep', "Hygeco Post Mortem Assistance verzorgt in Frankrijk per jaar al ruim 10.000 vervoeren en meer dan 70.000 thanatopraxie behandelingen. Met de aantallen van ‘Raffault' ontstaat er natuurlijk een enorme mogelijkheid tot synergie, maar nóg belangrijker vind ik dat ‘Raffault' voor kwaliteit staat en een stevige partnerschap heeft met haar opdrachtgevers. En dat past prima binnen onze Groep. Kortom, we hebben volop reden om met deze overname heel gelukkig te zijn."

 

'De Facultatieve Groep'

De basis van 'de Facultatieve Groep' werd in 1874 gelegd met de oprichting van de huidige Koninklijke Facultatieve. Inmiddels levert 'de Facultatieve Groep' door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op automatisering, communicatie, crematie & begraven, milieubeheer & verbrandingstechniek én verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief