3. De muziekkamer

Bij de meeste crematieplechtigheden wordt muziek gedraaid. De meeste crematoria beschikken dan ook over een breed aanbod op het gebied van muziek.

3. 1 Het muziekboek

De meeste crematoria beschikken over een uitgebreid repertoire aan muziek-opnamen. Deze staan beschreven in het muziekboek, waaruit nabestaanden hun keuze kunnen maken.
Het aantal muziekstukken dat men ten gehore wil brengen is vrij. Wel moet natuurlijk rekening worden gehouden met de voor de plechtigheid besproken tijd en het aantal sprekers.

3. 2 Eigen muziekopnames

Het kan voorkomen dat de gewenste muziek niet in het crematorium aanwezig is. Dan moet de muziek ruim van te voren - meestal 24 uur - bij het crematorium aanwezig zijn. Men heeft dan de tijd om de opnamen te controleren en eventueel over te zetten, voordat de plechtigheid plaatsvindt. Aan te raden is eerst met het crematorium te overleggen over hoe de muziek aangeleverd wordt.

3. 3 Live muziek en zang

Bij de meeste crematoria is het mogelijk om live muziek ten gehore te brengen, zoals een koor, zanger of zangeres, een violist of een pianist. Neem hierover wel eerst contact op met het betreffende crematorium, om te weten wat wel en niet mogelijk is.
Sommige crematoria beschikken over een orgel, piano of vleugel, waarvan gebruik kan worden gemaakt tijdens de plechtigheid.

3. 4 Beeld- en geluidsopname van een plechtigheid

Meestal wordt door het crematorium een geluidsopname van de crematie-plechtigheid gemaakt. Deze opname is doorgaans direct na de plechtigheid via de uitvaartverzorger en/of het crematorium te verkrijgen.
Bij sommige crematoria is het mogelijk om een video-opname te laten maken van de plechtigheid. Ook hier is het raadzaam navraag te doen bij het betreffende crematorium. 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief