Hans BoumaDichter, theoloog & dierendominee Hans Bouma zal ingaan op Dierendag, herdenkt de dieren op de dierenbegraafplaats en zegent meegebrachte huisdieren. Met de zegen ontvangen ze heil en voorspoed in hun leven. Aansluitend houdt schrijfster Vilan van de Loo een lezing over haar boek Tim. Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd en het vervolg waar ze nog aan schrijft over het afscheid van Tim. Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden mèt hond, kat, konijn, paard, goudvis, enz. vanaf 18.30 uur.

Zegening lezing
Locatiemanager Jans Springer: ‘Dit jaar is onze dierzegening in handen van dierendominee Hans Bouma, die zijn sporen heeft verdiend op gebied van natuurbehoud en dierenrechten. Omdat wij sinds een jaar ook een dierenbegraafplaats hebben, staat hij tevens stil bij de dieren die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Vilan van de Loo zal vervolgens spreken over haar boek dat ze over kater Tim heeft geschreven en het afscheid en de leegte die hij achterliet. Wij denken dat veel dierenliefhebbers zich in haar verhaal herkennen. Want huisdieren hebben in onze samenleving een andere plaats ingenomen. Vroeger hielden we huisdieren omdat ze nuttig zijn; katten vangen muizen en honden waken. Tegenwoordig zijn huisdieren gezelschapsdieren en worden gezien als ‘volwaardige’ gezinsleden. In de dierenzegen wordt het verbond en de liefde tussen mens en dier bekrachtigd. Mensen met een ziek dier kunnen van de zegening echter niet verwachten dat het dier geneest, wel kan om kracht worden gevraagd.’

Werelddierendag
Werelddierendag op 4 oktober is feitelijk de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi die stierf in 1226. Hij had veel eerbied voor het leven van dieren, wat ongebruikelijk was in die tijd. In 1929, op een dierenbeschermingscongres in Wenen, is zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds 1930 vieren we dit ook in Nederland.

Over Yarden
Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: wwww.yarden.nl.

   

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief