Het vijfde zomerconcert op Weverslo staat dit jaar in het teken van de troubadours. Dat waren de rondtrekkende liedjeszangers die vanaf de vroege Middeleeuwen de verspreiding van het nieuws verzorgden. Maar dat niet alleen, zij leverden er ook het commentaar bij, dikwijls met een kwinkslag. Zo wisten zij de dingen bij de naam te noemen, zonder iemand te krenken. In onze cultuur is humor en vooral zelfspot nog altijd een sterk middel om het leven draagbaar en toonbaar te maken. Goede humor krenkt niet, maar relativeert en bemoedigt.
Eigentijdse invulling van een oude traditie
Het programma “Troubadours uit het volle leven” staat met een eigentijdse invulling van verhalen en gevoelens van nu in die oude traditie. Een programma dus met een opbeurende en meelevende inslag, dat je optimistisch naar huis laat gaan. Het programma sluit aan bij de dagelijkse praktijk op Weverslo, waar veel verhalen uit het leven van mensen worden verteld. Zo verwerken zij er hun pijn en verdriet en vieren zij het leven.
Weverslo heeft zangeres Marion Steeghs en gitarist John Minten samengebracht met Pieter Simons en Charles van Dommelen (Chapieter). Zij hebben een afwisselend muzikaal liedprogramma samengesteld, waarin het leven in al zijn kleuren en facetten en in uiteenlopende muziekstijlen wordt bezongen.

Marion Steeghs is een veelzijdig muzikaal natuurtalent. Zij zingt in diverse bands, treedt samen op met orkesten en verzorgt solo muziek bij bruiloften, begrafenissen en andere markante momenten in ons leven. Haar repertoire bestaat uit luisterliedjes, folk en countrysongs en nummers uit het grote poprepertoire. Zij wordt op gitaar begeleid door John Minten.

Chapieter bestaat uit Pieter Simons en Charles van Dommelen. Zij hebben zowel samen als apart een rijke muzikale historie. Zij maken tijdens hun concerten gebruik van de volgende instrumenten: basgitaar, mondharmonica, doedelzak, ruispijp, gitaar, ukelele, tin whistle, strijkpsalter, lepels, drumkist, accordeon, draailier, tenorgitaar, low whistle. Zij brengen sfeervolle liederen, prachtige ingetogen luisterliedjes, fraaie instrumentalen en uitbundige krachtige liederen die tot meedoen uitnodigen. Hun muziek komt u uit allerlei windstreken toewaaien: met onder meer Ierse, Zuid-Afrikaanse en Russische klanken...

Zomerconcert Weverslo, zondag 4 september vanaf 15.00 uur op het Boshuisplein, Janslust 11, Heide (Venray).
Entree € 7,50 inclusief koffie/thee.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Troubadours’.
Kijk ook op www.weverslo.nl en www.facebook.com/Natuurbegraafplaats

weverslo
Chapieter: Charles van Dommelen en Pieter Simons, met muziek die door het leven is getekend.

weverslo
Marion Steeghs: veelzijdig en talentvol met een krachtige persoonlijkheid

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief