header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Persbericht

DELA bouwt eerste crematorium met uitvaartlounge

Huiselijke sfeer helpt nabestaanden bij creëren mooie herinnering.

Venray, 14 januari 2009 – De gemeente Venray heeft de bouwvergunning afgegeven voor bouw van een crematorium met uitvaartlounge. Nabestaanden hebben zo meer mogelijkheden om met elkaar na te praten. Met de uitvaartlounge onderstreept DELA haar visie om nabestaanden te helpen de draad van het leven zo goed mogelijk op te pakken.

Herinneringen delen in de lounge
DELA verzorgt jaarlijks meer dan 25.000 uitvaarten. ‘In de dagelijkse praktijk merkten wij dat nabestaanden na een uitvaart vaak behoefte hebben om langer met elkaar te praten en herinneringen op te halen’, aldus Joris Huizinga, directeur Uitvaartverzorging van DELA. De koffiekamer biedt die gelegenheid meestal niet. De uitvaartlounge is hiervoor de oplossing, omdat deze nieuwe horecafaciliteit permanent open is. Ook bezoekers van de begraafplaats kunnen daar terecht om bij een kopje koffie herinneringen te delen.

Warme, kleurrijke inrichting
Door toegenomen ontkerkelijking vinden uitvaartdiensten steeds vaker in het crematorium plaats. Daarom introduceerde DELA warme, kleurrijke crematoria met een huiselijke sfeer. Huizinga: ‘Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment.’ DELA trok met haar kleurrijke concept wereldwijd aandacht en verwelkomde in totaal ruim 300 Japanse uitvaartverzorgers. Ook de inrichting van het crematorium in Venray krijgt dit warme karakter. Een kwalitatief mooie plek waar mensen met intens verdriet zich welkom kunnen voelen en op een goede manier afscheid kunnen nemen. Vanzelfsprekend kunnen nabestaanden de uitvaartdienst geheel naar persoonlijke wens laten uitvoeren.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve vereniging Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief