De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft naar aanleiding van de komst van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU), het Register Uitvaartzorg opgezet. Dit met het doel om een grotere invulling te geven aan één van de zes zekerheden van het Keurmerk: vakbekwaam personeel. Uitvaartverzorgers die voldoen aan de eisen van de overgangsregeling van het NaVU, kunnen via hun werkgever een plek in het Register krijgen en mogen dan de beschermde titel RU (Register Uitvaartverzorger) voeren.

SKU voorzitter Matthijs de Gee: "We belonen de uitvaartverzorgers die bij een keurmerkhouder werken en de werkgever kan op deze manier ook de professionaliteit van zijn personeel zichtbaar maken. Ik ben er trots op dat we met de komst van het Register voor uitvaartverzorgers weer een nieuwe stap zetten richting een transparantere en betrouwbaardere uitvaartbranche in Nederland.”

De verwachting is dat dit jaar steeds meer uitvaartverzorgers in het Register worden ingeschreven. Honderden uitvaartverzorgers, werkzaam bij een organisatie met het Keurmerk, hebben zich de afgelopen maanden al aangemeld voor de overgangsregeling. Indien hun bewijsmap wordt goedgekeurd door het examenbureau van de Stichting NaVU, krijgen ze een certificaat en certificaatovereenkomst. Deze dienen ondertekend te worden door werknemer, werkgever en de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Als alle handtekeningen gezet zijn, volgt bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg een registratie in het Register voor Uitvaartverzorgers.

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg werkt momenteel aan een nieuwe website waarop het Register voor belangstellenden is in te zien, via een toegankelijke digitale toepassing.
    

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief