graftrommel bergen

3. 1 Wettelijke bepaald tijdstip voor een begrafenis

Een begrafenis dient plaats te vinden tussen minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na het overlijden. In bepaalde omstandigheden kan deze periode verkort of verlengd worden. Voor verkorting is toestemming van de officier van justitie nodig, voor verlenging toestemming van de gemeente.
Aanvragen van verlenging kan nodig zijn om familie uit het buitenland op tijd te kunnen waarschuwen en in staat te stellen bij de begrafenis aanwezig te kunnen zijn.
Een andere reden kan zijn om de moeder van een levenloos geboren of kort geleefd hebbend kindje de tijd te geven om bij de begrafenis aanwezig te zijn.

Specifieke omstandigheden om te verkorten of verlengen zijn bijvoorbeeld in geval van een besmettelijke ziekte of wanneer er sprake is van een misdrijf en sectie op het stoffelijk overschot moet worden verricht.

3. 2 Mogelijkheden tot begraven

Op een gemeentelijke begraafplaats wordt doorgaans van maandag t/m zaterdag begraven. Op zon- en algemeen erkende feestdagen hoeft een gemeentelijke begraafplaats geen gelegenheid tot begraven te geven. Voor bijzondere begraafplaatsen -meestal op basis van religie - gelden deze regels niet. Voor specifieke wensen over het tijdstip van begraven raden wij u aan eerst te informeren bij de betreffende begraafplaats.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl