Op jaarbasis zullen er 3600 crematies plaatsvinden. De verwachting is dat 50% van de urnen zal worden bijgezet in kamers en urnenkelders op de begraafplaats. In eerste instantie is 5 hectare beschikbaar, later kan dit worden uitgebreid. De tegenover liggende begraafplaats is nu 46 hectare. Deze kan worden uitgebreid naar 132ha. Op deze begraafplaats worden per jaar 2500 overledenen bijgezet. De duurzame grafkelders van DBE zijn een optie waar nabestaanden voor kunnen kiezen.

Er worden nu nog geen grafrechten berekend, maar ook dat zal snel veranderen. Russen besteden heel veel aandacht aan het monument en de bloemen. Grafkelders zullen lokaal in Kaliningrad worden geproduceerd op basis van de mallen en ecospecificatiesvan DBE. "Ook gaan we de Russen opleiden in onze fabrieken in Groot Ammers en Mönchen Gladbach ", zegt Ton Vermey directeur van DBE. "In 2011 hebben we een projectgroep ingericht om Rusland een totaal concept te kunnen bieden. Het zal niet bij dit ene project blijven, want inmiddels is er ook al belangstelling vanuit andere Russische deelstaten"
Den Boer Econorm Kaliningrad

Bijschrift
De oudste begraafplaats in Kaliningrad. In Rusland is het traditie dat er foto's van de overledene worden ingeslepen op de grafsteen.


DFW Europe levert de ovens voor het nieuwe crematorium Kaliningrad Rusland
Het is het eerste crematorium in de betreffende deelstaat van Rusland, een enclave tussen de Baltische landen, Polen en Wit Rusland. "We hebben 18 maanden samengewerkt met de Russen om dit te realiseren", zegt Jan Keeman, directeur eigenaar van DFW Europe. In maart hebben we deelgenomen aan een handelsmissie onder leiding van Aegent International (een dochteronderneming van Den Boer Econorm), in april en juli hebben Russische delegaties ons bezocht en hebben we een aantal Nederlandse crematoria bezocht met DFW ovens ".

"We zijn erg blij met deze eerste stap in Rusland", zegt Auke Rentenaar van DFW. "Deze eerste opdracht betreft de levering en plaatsing van 2 ovens, filterinstallaties, opleidingen en onderhoud. Er is een substantiële investering mee gemoeid vanuit Russische overheden en investeerders ".

Den Boer Econorm is initiatiefnemer van het gehele project. Hiervoor is er een aparte onderneming opgericht, Aegent International. Binnen het cluster uitvaarttechniek en cultuur Rusland werken nu 9 bedrijven samen w.o. DFW Europe, Den Boer Econorm, Memorial Design, Huiskamp, Bogra, KYBYS, Bert Verweij Architecten en Dodge.Binnen Aegent is Nils van der Vegte verantwoordelijk als project manager.
Den Boer Econorm Kaliningrad 1
Bijschrift
Jan Keeman, Auke Rentenaar (DFW), Ton Vermey (DBE Aegent), Nils van der Vegte
(Aegent) met de burgemeester van Kaliningrad Alexander Yaroshuk en Oleg Bykov directeur van de stadsuitvaartdiensten.

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief