19-12-2013 t/m 08-06-2014
(opening woensdag 18-12, 17.00 uur)
Museum Tot Zover (begraafplaats De Nieuwe Ooster)
Kruislaan 124
1097 GA Amsterdam
www.totzover.nl

The Pixelated Revolution van Rabih Mroué (Beiroet, 1967) reflecteert op het gebruik van de smartphone als publiciteitswapen in het Midden-Oosten, waar burgerjournalisten hun eigen dood filmen terwijl zij met hun mobieltje gewelddadigheden registreren. In hedendaagse revoluties is shooting pictures even effectief als shooting bullets, zo lijkt het. Mroué gebruikt real life footage van overleden activisten om kanttekeningen te plaatsen bij fatale laatste beelden uit conflictgebieden. Beelden die verrassend contrasteren met de rust op de magistrale begraafplaats De Nieuwe Ooster, de locatie van het museum. Zo presenteert The Pixelated Revolution confronterende beelden als poëtische bespiegelingen over de weergave van de dood in het huidige mediatijdperk.
Rabih Mroué werkt op het snijvlak van beeldende kunst, theater en vertelkunst. In 2011 ontving hij de Prins Claus Prijs. Zijn werk was te zien op dOCUMENTA 13, bij BAK in Utrecht en in het Stedelijk Museum.

tot zover rabih-mroue-lowres
The Last Image is een serie tentoonstellingen over de driehoeksverhouding tussen de dood, de lens en de toeschouwer. Sinds de uitvinding van de fotografie heeft de dood als beeld een plek gekregen in het publieke domein. In de huidige mediamaatschappij, met haar overvloed aan digitale camera's en sociale netwerken, is de dood steeds vaker expliciet zichtbaar. Welk verhaal vertelt een laatste registratie van iemand die sterft? Welke extra dimensie heeft een laatste opname van iemand die is overleden? Hoe beïnvloeden (digitale) beeldcultuur en beeldende kunst het denken over de dood en het sterven? En welke rol speelt het internet in de verspreiding van de openbare dood, het sterven voor een publiek?

The Last Image
Rabih Mroué – The Pixelated Revolution, tentoonstelling van 19 december 2013 t/m 8 juni 2014
www.thelastimage.nl – participatieve online expositie van 19 december 2013 t/m 31 december 2014
Post Mortem – Portraits after Death, fototentoonstelling van juni t/m december 2014

Randprogramma
Performance Rabih Mroué in Frascati op 24 en 25 januari 2014
Debatavond in De Balie op 12 maart 2014
The Last Image filmprogramma in Eye van 22 mei t/m 4 juni 2014

  

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief