Het aantal begrafenissen neemt af, waardoor de kosten voor onderhoud toenemen. Eigenaars kampen met afnemende middelen en overwegen verkoop of sluiting. Er dreigt verwaarlozing van zowel de stenen als het groen. Monumentale graven vervallen, landschappelijk waardevolle elementen verdwijnen. Tijdens het symposium zullen bestuurders, beleidsmakers, adviseurs en onderzoekers met elkaar van gedachten wisselen over de vraag of en hoe kerkhoven en begraafplaatsen behouden kunnen worden.

Het symposium wordt georganiseerd door het netwerkproject Levend Erfgoed: sterven en begraven in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland, waarin een aantal erfgoed- en kennis-instellingen, kerken en gemeenten aan beide zijden van de grens samenwerken. Het project wordt gesubsidieerd door de Eems-Dollard Regio (EDR).Tot de activiteiten behoren onder meer de ontwikkeling van een expertisenetwerk voor funeraire cultuur en een database graven en begraafplaatsen in het EDR-gebied.

Het symposium wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 in de Heymanszaal in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen de Vries (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief