Vorige week stond de 71-jarige Albert Heringa voor de rechter. Hij heeft zijn 99-jarige moeder Moeke geholpen bij het beƫindigen van haar leven, nadat de vrouw meerdere malen had aangegeven dat ze met het leven wilde stoppen. Albert Heringa hangt nu een voorwaardelijke gevangenisstraf boven het hoofd, want hulp bij zelfdoding is strafbaar.

Als je een naaste helpt bij zijn of haar wens om te sterven, is dat dan een daad van liefde? Of is het terecht dat je wordt vervolgd? Is dit een reden om de wet aan te passen? En als de wet dan wordt aangepast, is dat dan geen vrijbrief voor moord?
Waarom zorgt een zelf gekozen dood voor zoveel verdeeldheid? Is het niet de ultieme vrijheid als je zelf mag kiezen wanneer je je leven eindigt en wie je daarbij helpt?

Mocht u interesse hebben om bij het debat aanwezig te zijn, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De uitzending vindt plaats in het AKN in Hilversum. De uitzending start om 21.10u en duurt tot 21.50u. Het is mogelijk om gratis in de parkeergarage te parkeren.

  

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief